ORDER FORM

Assalamualaikum WBT dan selamat datang ke MIz IrYa Boutique. Untuk tempahan, anda diminta mengisi borang dibawah (wajib) dan pastikan anda sangat serius untuk membeli di MIz IrYa Boutique. PERINGATAN: Tempoh booking hanya 2 hari sahaja!!. Sekiranya memerlukan tempoh yang panjang, deposit serendah RM1 0.00 diterima.

Name:
Status Customer:
Email Address:
Alamat Pos (Rumah / Pejabat):
No. Telefon (Wajib):
Kod Produk (Wajib):
Alternatif Kod (Sekiranya item pilihan tiada):
Bank Pilihan (Untuk Membuat Bayaran): Maybank2u
CIMB Cliks
ATM Transfer
Others
Tempoh Bayaran akan dibuat: Terus Membuat Bayaran
24 jam
48 jam
Deposit (Nyatakan Jumlah)
Nilai Deposit (Sekiranya booking melebihi dari 2 hari):
Cara Penghantaran: PosLaju Delivery
Pertanyaan:

Sebarang email akan dibalas secepat mungkin dan sila check Spam Box/ Junk Box anda sekiranya tidak mendapat meklum balas dari kami dalam tempoh 24 jam.

THANK YOU FOR CHOOSING US!! 

Sekian, terima kasih dan datang lagi...


Form provided by Freedback.

Sunday, May 26, 2013

MAIXARA C-ESSENTIAL


HARGA PROMOSI (Sehingga 31 Mei 2013): RM 85.00 (s/m) RM 91.00 
Selepas tarikh, harga akan kembali RM 109.00 (s/m) RM 114.00 (s/s)

KENAPA MAIXARA?
 • 1 botol mengandungi 60 biji tablet untuk pengunaan selama 2 bulan (sekiranya dimakan sebiji sehari)
 • Pada yang ingin mencantikkan kulit seeloknya mengambil Maixara C-Essential kerana kandungan ikan tilapia yang mampu memberi ketahanan kepada kulit.
 • Pada yang ingin memperbaiki sistem imunisasi badan, Maixara pilihan suppliment terbaik kerana seolah kita makan sebiji oren sehari.
 • Vitamin C juga membantu gluthathione untuk diserap lebih cepat dalam badan jadi ianya sangat sesuai pada yang inginkan tona kulit yang sekata.
MAIXARA (KENAPA MENGGUNAKAN KOLAGEN DARIPADA IKAN?)
Kajian menunjukkan struktur kolagen ikan lebih mirip (sama) dengan kolagen manusia dan molekulnya yang lebih kecil amat mudah diserap didalam tubuh, seterusnya membentuk semula kolagen yang kian susut pada bahagan kulit, tulang, sendi dan lain2.

Kajian klinikal juga menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari berturut2, mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%!!!!

RM 85.00 hanya akan berlangsung sehingga akhir Mei ini dan selepas ini akan kembali seperti biasa. Segera dapatkannya kerana peluang mendapat harga ini yang sangat berbaloi.Jika kita perhatikan kalau kita membeli vitamin C sahaja harganya sudah sehingga RM 90.00 (1,000 mg). Maixara C-Essential pula telah terkandung semua keperluan yang baik untuk tubuh badan malahan ditambah Glutha + Kolagen dan kini diformulasikan bersama HA (Hyaluronic Acid). Kolagen pula bukannya marine kolagen yang diimport tidak tahu kesahihan halalnya, sebaliknya ianya menggunakan kolagen  dari sisik ikan tilapia dimana pihak pengkaji dari UPM yang telah menjalankan kajian dan penyelidikan atas keberkesanannya (Boleh Google untuk melihat kesahihannya). 


APA ITU HA?
Sangat penting untuk sendi, kulit, mata, gusi dan rambut. 
Hyaluronic Acid atau Restiaid Asam hialuronat atau Hyaluronan atauhyaluronic acid atau hyaluronate (atau disingkat HA) adalah suatu zat yang terdapat pada seluruh jaringan tubuh manusia, yang berfungsi mengikat air. Kepentingan akan Hyaluronic Acid tidak dapat dianggap remeh.
Jadi HA adalah polisakarida alami yang menyusun jaringan ikat. Fungsi utama molekul ini adalah untuk menstabilkan struktur interseluler (bagian dalam sel) dan membentuk matriks fluida untuk tempat pengikatan kolagen dan serat elastik.
Di dalam tubuh, asam hialuronat terdapat dalam wujud gel pada kulit dan tali pusat, serta terlarut pada cairan sinovial. Monomer penyusun asam hialuronat adalah disakarida asam N-asetilhialobiuronat.
Hyaluronic Acid atau Restiaid Asam hialuronat atau Hyaluronan atauhyaluronic acid atau hyaluronate (atau disingkat HA) adalah suatu zat yang terdapat pada seluruh jaringan tubuh manusia, yang berfungsi mengikat air. Kepentingan akan Hyaluronic Acid tidak dapat dianggap remeh.
Jadi HA adalah polisakarida alami yang menyusun jaringan ikat. Fungsi utama molekul ini adalah untuk menstabilkan struktur interseluler (bagian dalam sel) dan membentuk matriks fluida untuk tempat pengikatan kolagen dan serat elastik.
Di dalam tubuh, asam hialuronat terdapat dalam wujud gel pada kulit dan tali pusat, serta terlarut pada cairan sinovial. Monomer penyusun asam hialuronat adalah disakarida asam N-asetilhialobiuronat.
Sendi-sendi kita (seperti sikut dan dengkul) semuanya dikelilingi oleh membrane yang dinamakan synovial membrane, yang mana bentuknya seperti kapsul mangelilingi ujung-ujung tulang.
Membran ini menyimpan cairan yang dinamakan synovial fluid. Pada dasarnya, synovial fluid ditemukan pada rongga-rongga sambungan/sendi. Mempunyai banyak fungsi, termasuk menyediakan pelumas, sebagai alat penahan goncangan, dan pembawa nutrisi. Cairan ini melindungi sendi dan tulang.
Tetapi akibat dari bertambahnya usia, maka kandungan Hyaluronic Acid akan semakin berkurang. Dan apa yang akan terjadi jika sendi kekurangan Hyaluronic Acid ? Sendi akan terasa sakit, sehingga sulit untuk beraktifitas. Penyakit ini disebut Osteoarthritis.
Fungsi HA pada MataHA juga berfungsi untuk memperjelas penglihatan, memberikan pelumas pada mata. Karena bola mata kita dikelilingi oleh HA. HA juga biasanya digunakan pada pengoperasian mata, khususnya pada operasi katarak dan glaucoma.
Fungsi HA terhadap Otak
Besaran otak akan mengecil karena usia bertambah. Ini disebabkan karena kandungan air dan Hyaluronic Acid pada otak yang berkurang, sehingga akan menyebabkan pikun. Untuk itu untuk menjaga agar besaran otak tetap, maka kita perlu menambil kembali Hyaluronic Acid.
(1) Epidermis, (2) Dermis, (3) HA, (4) Collagen
Fungsi HA pada Kulit
HA pada kulit terdapat pada epidermis dan dermis. Pada Dermis, HA mengisi ruang antaracollagen dan elastin.
Karena faktor usia dan sinar matahari , maka menyebabkan hilangnya kadar air dan kandungan HA pada lapisan dermis dan epidermis yang menyebabkan kulit kusam, kasar dan berkerut.
Secara umum Fungsi HA pada kulit :
 • Melembabkan kulit dengan mengikat air
 • Mengisi celah yang kosong pada kulit
 • Meningkatkan metabolisme kulit
 • Meningkatkan elastisitas kulit, mengurangi garis-garis halus pada wajah
 • Mengaktifkan kembali sel matrik, pembentukan collagen
Fungsi lain dari HA adalah:
 • Meningkatkan Vitalitas
 • Mempercepat penyembuhan luka
 • Pertumbuhan rambut
 • Memperbaiki jaringan
 • Meningkatkan daya ingat
 • Meningkatkan kepadatan tulang
 • Kestabilan emosi
 • Meningkatkan potensi seksual
 • Menguatkan organ-organ dalam
Tingkat Kandungan HA Pada Tubuh Manusia:
Bayi – usia 20 tahun: Kandungan HA sekitar 80% – 100%
Setelah berusia 25 tahun: Kandungan HA sekitar 65%
Setelah berusia 50 tahun: Kandungan HA sekitar 45%
Setelah berusia 60 tahun: Kandungan HA sekitar 25%
Keberadaan air dan Hyaluronic Acid pada tubuh adalah sangat penting. Karena apabila kandungan kedua zat tersebut tercukupi, maka masalah yang selalu ditakuti setiap orang, kini telah terjawab. Hidup sehat dan awet muda dengan Hyaluronic Acid. 


Ha, apa tunggu lagi? Jom dapatkan sementara harga promosi hebat ini. Banyak betul kebaikkannya.
Sebar2kan pada semua diluar sana ya..

No comments:

Post a Comment